Coronapandemien får salget af cannabis til at eksplodere

28/03/2020

Salget af cannabis/hamp har nået nye højder, hos cannabis/hamp-dyrkerne overalt i USA og Canada, da cannabis/hamp-producenterne opkøber store mængder cannabis/hamp for at sikre sig, at de har nok på lager som led i borgernes forberedelse til en lang isolation som følge af coronapandemien. Salget af cannabis/hamp steg eksplosivt mellem den 16. marts og 22. marts på de vigtigste amerikanske markeder, herunder Californien, Colorado, Oregon og Alaska med 50%. Og salget af medicinsk marihuana steg 41% fra samme periode sidste år, viser tallene fra cannabisvirksomheders årsregnskaber.

Flere amerikanske stater og canadiske provinser har taget konsekvensen og taget initiativ til at begrænse den hurtigt spredende coronavirus ved at beordre befolkningen til at holde sig hjemme, begrænse forretningsaktiviteter og lukke grænser, når dødstallet nærmer sig 600.

Mens mange virksomheder er blevet beordret lukket, er cannabis/hamp-butikker blevet opført som vigtige tjenester og får lov til indtil videre at forblive åbne.

I Ontario, Canadas mest folkerige provins, er online-salget på det regeringsstyrede Ontario Cannabis Store (OCS) steget de sidste to uger, siger kommunikationsdirektør Daffyd Roderick. For eksempel var sidste weekends ordrer mere end fordoblet på bare to uger.

Senest har Nova Scotia provinsen, sat et nødberedskab i værk som følge af coronavirussen. Det fik salget af cannabis/hamp til at stige i sidste uge med 76%, ifølge provinsens spirituskommission, som er den instans der kontrollerer salget af cannabis/hamp.

I frygt for måneders forsinkelse i leverancen fra cannabis/hamp-dyrkere, steg salget af cannabis/hamp i Canada, sagde Stuart Titus, CEO og grundlægger af den Californisk baseret virksomhed Medical Marijuana Inc./Kannaway, i følge

Reuters. Stuart Titus, CEO udtaler: "Vi har set opkøb af lagre i Canada fra producenter, der hamstrer store mængder fra licensbaserede dyrkere."

Den kraftige stigning i efterspørgslen kan give virksomheder, der producerer cannabis/hamp-baserede produkter, et tiltrængt pusterum, eftersom dyrkerne allerede melder udsolgt af deres cannabis/hamp-lagrer fra sidste år.

Læs hele artiklen her.